Fremgangsmåte

Riv rødbeter og gulrøtter på den grove siden av et rivjern. Finhakk løk, hvitløk og chili og bland med de revne grønnsakene. Fjern de grove stilkene på grønnkålen. Kok opp en kjele med vann og forvell bladene i ca. 1 minutt. Hell av vannet og klem ut så mye væske som mulig. Hakk bladene.

Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne. Fres rødbeteblandingen til den er myk og slipper væske. Hell av så mye væske som mulig. Tilsett hakket grønnkål. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. Ha dem på en tallerken og mos dem grovt med en gaffel (kan også gjøres i kjøkkenmaskin. Bland bønner, havregryn og maisenna med rødbeteblandingen. La stå en stund så havregrynene får svellet ordentlig.

Del massen i 8 og form dem til runde kaker. Stek kakene i en middels varm stekepanne med olje i 5-7 minutter, til de har fått fin farge. Løft dem over på litt tørkepapir og la dem hvile et par minutter.

Kutt fennikelen i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel. Kutt også bladpersille i små biter og ha i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen.Varm hamburgerbrødene etter anvisning på pakken. Smør snøfrisk på brødene, legg fennikelsalat og rødbeteburgeren i to lag. 

Tips! For lavere karbohydratinnhold; bruk bare den ene delen av hamburgerbrødet. 

Tips for en glutenfri og laktosefri rett! Bytt ut hamburgerbrødene med glutenfrie, sørg også for at havregrynene er uten spor av gluten - det står på pakken. Ta bort snøfrisk eller erstatt med laktosefri variant for laktosefri rett. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johanessen

Ingredienser

4 personer

500 g rå rødbete
150 g gulrot
1 stk rødløk
2 båter finhakket hvitløk
2 stk grønn chili
100 g blader fra grønnkål
1 boks hermetisk kidneybønner
2 ½ dl lettkokte havregryn
2 ss maizenna
4 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper

Fennikelsalat:
1 stk fennikel
2 ss bladpersille
1 pk karse
1 ss sesamolje
1 ts sesamfrø
1 ts sitronsaft
½ ts pepper

1 pk snøfrisk naturell
4 stk fiberrike hamburgerbrød

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 680 kcal / 139 kcal
Karbohydrater 81 g / 16,5 g
Proteiner 22,5 g / 4,5 g
Fett 25 g / 5 g
- hvorav mettet fett 4,5 g / 1 g
- enumettet fett 10 g / 2 g
- flerumettet fett 3,5 g / 0,5
Kostfiber 21 g / 4 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja