Rødspette med ristede pinjekjerner og hvitløksspinat

Pinjekjerner brunet i litt smør gir en særlig fin smak til denne enkle retten.

Rødspette med ristede pinjekjerner og hvitløksspinat

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 234 kcal
Karbohydrater 26 g
Proteiner 58 g
Fett 15 g
- hvorav mettet fett 9 g
- enumettet fett 5 g
- flerumettet fett 1 gr
Kostfiber 3,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor smørefri stekepanne over middels varme. Ha i pinjekjerner og 2 ss sitronsaft, rør sammen og la småkoke 1 minutt eller til kjernene er gyllenbrune. Ta opp fra pannen og sett til side.

Krydre filetene med salt og pepper. Ha i 2 ts olje i pannen over middels varme. Legg filetene i pannen og stek 2 minutter på hver side, til de deler seg i flak. Legg over på fat og dryss kjerneblandingen over fisken. Dekk med folie for å holde retten varm.

Tørk av pannen med kjøkkenpapir. Varm resterende 1 ss olje overm middels varme. Ha i hvitløk og spinat og la surre 5 minutter til spinaten er myk. Tilsett resten av sitronsaften og la surre 1 minutt for å blande smakene. Legg spinaten på serveringsfat med filetene på toppen. Server med sitronbåter.

Tips! retten blir laktosefri hvis du bruker olje eller laktosefri margarin til steking.


Oppskriften hentet fra ukesmeny Fedon Lindberg Foto: Studio Giorgos Drakopoulos

Ingredienser

1 ss smør eller margarin
3 ss pinjekjerner
3 ss friskpresset sitronsaft
4 rødspettefileter (á ca.150 g)
½ ts natriumredusert salt
¼ ts nykvernet svart pepper
3 ts kaldpresset olivenolje
2 kløfter hvitløk, finhakket
600 g frisk spinat, vasket og renset
Sitronbåter