Røykt kolje med paprika

Tradisjonell røykt kolje med en ny vri. Paprikasausen gir middagen det lille ekstra. En rett som er barnevennlig, rask, og en smaksfull opplevelse.

Røykt kolje med paprika

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 446 kcal
Karbohydrater 38 g
Proteiner 53 g
Fett 8 g
- hvorav mettet fett 4 g
- enumettet fett 2 g
- flerumettet fett 1 g
Kostfiber 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Flå skinnet av den røykte koljen og skjær filetene fra beinet. Skjær ut bukbeinene og skjær filetene i porsjonsstykker.
Rens paprika og skjær i strimler.

Kok opp fiskekraft og matfløte med maisennajevner. Legg i paprikastrimlene og legg den røykte koljen på toppen.

Kok fisken under lokk til den er gjennomkokt, ca. 15 minutter, eller bak den i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Dryss persille over, og server med ris til.

Næringsberegningen inkluderer ikke fullkorn- eller naturris.
 

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Alf Børjesson 

Ingredienser

1 kg røykt kolje
1 stk paprika, rød
1 stk paprika, grønn
1 stk paprika, gul
2 dl fiskekraft
1 dl matfløte
2 ts maisennajevner, lys
Persille, frisk

Tilbehør

Fullkorn- eller naturris