Fremgangsmåte

Brekk eller skjær av den nederste delen på aspargesene. Kok dem i 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl.

Skjær avokado, asparges, paprika, tomat og stilkselleri i grove biter. Skjær rødløken i ringer. Legg salaten på et serveringsfat og fordel tunfisk over.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til med dill og pepper. Dressingen serveres i en skål ved siden av salaten.

Server gjerne grovbrød ved siden av.


Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse av www.frukt.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk avokado
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk tomat
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann

      Dressing:

  • 3 dl matyoghurt (eller laktosefri yoghurt naturell)
  • ¼ ts salt
  • finklippet dill
  • nykvernet pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 277 kcal/ 77 kcal
Karbohydrater 12 g/ 3,5 g
Proteiner 16 g/ 4,5 g
Fett 17 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 5,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 7 g/ 2 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja