Salat med avokado, asparges og tunfisk

Skikkelig matsalat med avokado, rødløk, tomater, asparges og paprika. Server salaten som middag eller kvelds - gjerne med godt brød til. Restene kan du ha med i matboksen dagen etter.

Salat med avokado, asparges og tunfisk

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 403 kcal
Karbohydrater 17 g
Proteiner 28 g
Fett 24 g
- hvorav mettet fett 10 g
- enumettet fett 9 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 8 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Brekk eller skjær av den nederste delen på aspargesene. Kok dem i 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl.

Skjær avokado, asparges, paprika, tomat og stilkselleri i grove biter. Skjær rødløken i ringer. Legg salaten på et serveringsfat og fordel tunfisk over.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til med dill og pepper. Dressingen serveres i en skål ved siden av salaten.

Server gjerne grovbrød ved siden av.


Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse av www.frukt.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk avokado
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk tomat
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann

      Dressing:

  • 3 dl matyoghurt (eller laktosefri yoghurt naturell)
  • ¼ ts salt
  • finklippet dill
  • nykvernet pepper