Scampi stekt i chili og hvitløksolje

Scampi tilberedt med hvitløk og chili er en god kombinasjon, som setter spiss på smaken.

Scampi stekt i chili og hvitløksolje

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 375 kcal
Karbohydrater 2 g
Proteiner 41 g
Fett 25,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g
- enumettet fett 14 g
- flerumettet fett 6 g
Kostfiber 0,1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Tin de frosne scampiene i en bolle med vann. Del hvitløken i skiver og chilien i biter eller lange strimler.

Hell oljen i stekepannen. Legg hvitløk og chili i oljen og stek det på svak til middels varme i 8-10 min. hvitløken er best hvis den ikke blir helt brun.

Ta ut både hvitløksskivene og chilien fra oljen. Rens scampi, snitt langs med ryggen og fjern den sorte strengen. 

Stek scampiene i oljen i ca 1 min. på hver side. Hvis ønskelig tilsettes hvitløken og chilien igjen til slutt.

Server gjerne med fullkornspasta, en blandet salat og aioli.

Næringsinnhold beregnet med ca 700 gr renset scampi (trukket fra 300 gr for skall).

Tips! Scampiene kan gjerne serveres på trespyd, som vist på bildet.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Ingredienser

1 kg frosne scampi, rå
4 fedd hvitløk
1 rød fersk chili
1 dl rapsolje