Fremgangsmåte

Skjær breiflabbfilet i ca. 3 cm tykke porsjonsstykker (biffer). Surr spekeskinke rundt fisken, fest gjerne med en tannpirker for å holde skinken på plass.

Skrell gulrot, knollselleri og pastinakk, og del dem i staver. Skjær uskrelt hvitløk i to. Legg grønnsaker og hvitløk i en ildfast form, dryss over olivenolje, salt og pepper. Bak grønnsaker i ovn på 220 °C  i 20-30 minutter. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C når grønnsakene begynner å bli myke.

Hell bløtevannet av linsene. Smelt smør i en kjele, og fres hvitløk og linser et par minutter. Hell på vann og buljongterninger. Ha i gulrot delt i terninger, det gir mer smak til linsene. Kok i 20-30 minutter til linsene er myke. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt finrevet hvitløk.

Brun smør i en stekepanne eller grillpanne, legg i "biffene" og brun dem ca. 1 minutt på hver side. Legg dem over grønnsakene i den ildfaste formen, og stek dem på 120 °C i ca. 20 minutter.

Tips! Breiflabb kan også erstattes med annen fersk hvit fisk.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

800 g breiflabbfilet
4 skive spekeskinke
1 ss myk margarin
1 ts nykvernet pepper
2 stk gulrot
1 stk knollselleri (sellerirot)
1 stk pastinakk evt. dobbelt så mange persillerøtter
2 ss finhakket frisk timian
1 stk hvitløk
½ dl olivenolje
1 ts salt
½ ts malt pepper

Linser

150 g grønne linser bløtlagt i 1-2 timer
1 ss myk margarin
2 båt hvitløk i skiver
4 dl vann
2 stk kjøttbuljongterning
1 stk gulrot
½ ts salt
¼ ts pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 484 kcal/ 98 kcal
Karbohydrater 27 g/ 5,5 g
Proteiner 27,5 g/ 10 g
Fett 18 g/ 3,5 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 11 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 3 g/ 0,5 g
Kostfiber 13 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja