Fremgangsmåte

Behold noen hele salatblader og snitt resten fint opp. Skyll spinaten godt, tørk den og riv den opp i mindre biter. Del opp stilkselleri og paprika.

Legg de hele salatbladene pent på et fat, og legg resten av grønsakene over. Anrett roastbiffskivene pent på toppen, og dryss over ristede pinjekjerner.

Bland sammen dressingen og smak til med salt og kvernet pepper. Sprinkle dressingen over rett før servering.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

4 personer

500 g roastbiff
4 stk sikorisalat (eller annen salat)
200 g frisk spinat
6 stilker finkuttet stangselleri
2 stk grønn paprika
2 stk lollo salat (eller annen salat)
200 g aspargesbønner
1 dl ristede pinjekjerner

Yoghurtdressing
2 små beger yoghurt naturell
2 ts revet frisk ingefær
4 fedd hvitløk
2 ss honning eller fibersirup
2 ts salt
1 ts kvernet pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 411 kcal/ 73 kcal
Karbohydrater 19 g/ 3,5 g
Proteiner 42 g/ 7,5 g
Fett 16 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 4 g/ 0,5 g
- enumettet fett 5 g/ 1 g
- flerumettet fett 5,5 g/ 1 g
Kostfiber 8 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja