Sopp i form

Denne soppformen kan du spise som en egen rett med litt spekemat til, eller du kan bruke som tilbehør til lam eller viltkjøtt.

Sopp i form

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 146 kcal
Karbohydrater 3 g
Proteiner 15 g
Fett 8 g
- hvorav mettet fett 3,5 g
- enumettet fett 3,5 g
- flerumettet fett 1 g
Kostfiber 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Del soppen i båter og surr den lett i en panne. Tilsett finhakket timian og smak til med salt og pepper.

Pisk sammen egg, lettmelk og finhakket gressløk og persille. Ha soppen over i et ildfast fat og hell over eggeblandingen.

Stek på 175° C i ca. 20 minutter til soppen er mør og formen har fått en gyllen farge.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

500 g sopp
1 ss frisk timian
1 ts salt
¼ ts pepper
4 stk egg
2 dl lettmelk eller ekstra lett
2 ss finhakket frisk kruspersille
1 ss finklippet frisk gressløk