Fremgangsmåte

Del soppen i båter og surr den lett i en panne. Tilsett finhakket timian og smak til med salt og pepper.

Pisk sammen egg, lettmelk og finhakket gressløk og persille. Ha soppen over i et ildfast fat og hell over eggeblandingen.

Stek på 175° C i ca. 20 minutter til soppen er mør og formen har fått en gyllen farge.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

500 g sopp
1 ss frisk timian
1 ts salt
¼ ts pepper
4 stk egg
2 dl lettmelk eller ekstra lett
2 ss finhakket frisk kruspersille
1 ss finklippet frisk gressløk

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 130 kcal/ 55 kcal
Karbohydrater 3 g/ 1,5 g
Proteiner 14 g/ 6 g
Fett 6,5 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 0,5 g
- enumettet fett 2,5 g/ 1 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja