Spekeskinkesalat med appelsin og fennikel

Den milde anissmaken i fennikel framheves av saltsmaken i norsk spekeskinke. Sammen med appelsin, valnøtter og ruccola blir dette en frisk og vårlig salat med masse smak. Drypp over noen dråper god olivenolje, dryss på litt revet parmesan og vips, så har du en lett og herlig middag.

Spekeskinkesalat med appelsin og fennikel

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 355 kcal/ 145 kcal
Karbohydrater 10 g/ 4 g
Proteiner 20 g/ 8 g
Fett 25 g/ 10,5 g
- hvorav mettet fett 8 g/ 3 g
- enumettet fett 11 g/ 5 g
- flerumettet fett 5 g/ 2 g
Kostfiber 4 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær skallet av appelsin rett innenfor den hvite hinnen. Skjær appelsin i skiver.

Skjær av grove og misfargede deler av fennikel og skjær den i løvtynne skiver.

Fordel ruccola på tallerkener og legg appelsinskiver og fennikel oppå. Legg spekeskinken på toppen. Dryss over valnøttkjerner, parmesan, kvernet pepper og salt. Drypp over litt god olivenolje til slutt.

Oppskrift og bilde er hentet fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

200 g spekeskinke (12 skiver)
2 stk appelsin
2 stk fennikel
½ pose ruccula
10 stk valnøttkjerner
100 g flak av parmesan
½ ts kvernet pepper
½ ts salt
4 ss olivenolje (extra virgin)