Steinbit i form med kremet purre

Steinbit er fast i kjøttet og har en god, mild fiskesmak, og filetene er enkle å tilberede. Her har vi bakt dem i ovnen sammen med purreløk og fløte – en rett som passer både til hverdag og fest.

Steinbit i form med kremet purre

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 559 kcal/ 100 kcal
Karbohydrater 30 g/ 5,5 g
Proteiner 43 g/ 8 g
Fett 27 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 11,5 g/ 2 g
- enumettet fett 9 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 3,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 5,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Begynn med purre: del purre på langs og skyll godt. Skjær den i 2 cm brede biter.

Varm smør i en vid stekepanne og fres purren til den er myk og blank. Tilsett sennep og matfløte og kok opp. Smak til med litt salt og pepper. Hell over i en ildfast form.

Skjær steinbit i porsjonsstykker og legg den i formen sammen med purre. Krydre med salt og pepper. Sett formen midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Kok poteter mens fisken står i ovnen.

Hakk dill grovt. Dryss over hakket dill og server med kokte poteter og sitronbåter.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen 

Ingredienser

800 g steinbitfilet
2 stk purre
2 ss smør eller margarin
1 ss sennep
3 dl matfløte
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
1 dl frisk dill
600 g potet
1 stk sitron