Steinbit med tomatsaus, salat og fullkornspasta

Steinbit er fisk som inneholder mye jod som er bra for hjernen. Sammen med tilbehøret har du en oppskrift proppet full av gode næringsstoffer som er bra for deg.

Steinbit med tomatsaus, salat og fullkornspasta

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 425 kcal / 96 kcal
Karbohydrater 11 g / 2,5 g
Proteiner 26 g / 6 g
Fett 31,5 g / 7 g
- hvorav mettet fett 4,5 g / 1 g
- enumettet fett 22 g / 5 g
- flerumettet fett 3,5 g / 1 g
Kostfiber 4 g / 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og dryss med salt. Stek stykkene gylne i olje, ca. 1 minutt på hver side. Sett ned varmen og krydre med korianderfrø og pepper. La stykkene ettersteke på svak varme i cirka fem minutter.

Tomatsaus:
Riv skall av sitron og finhakk hvitløk. Varm olivenoljen i en kasserolle og ha i sitronskall, hvitløk, oliven og hermetiske tomater. La sausen koke på svak varme i ti minutter og rør inn frisk basilikum ved servering.

Tomatsalat: Skrell skallet av agurken. Skjær agurk og tomat i terninger, og rødløk i strimler. Bland alle ingrediensene sammen.

Kok pasta som anvist og server ved siden av. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no. Foto: Synøve Dreyer.

Ingredienser

500 g steinbitfilet, uten skinn og bein
1 ts salt
1 ss olje
1 ss korianderfrø
0,5 ts pepper

Tomatsaus
0,25 stk sitron
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
2 ss oliven, sort
400 g hermetiske tomater, grovhakkede
1 dl basilikum, frisk

Tomatsalat
0,5 stk agurk
5 stk tomat
0,5 stk rødløk
1 ts sesamfrø, sort
1 ts hvitvinseddik
1 ss olivenolje

Tilbehør
4 porsjoner pasta, fullkorn