Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C.

Skrap skinnet på kveiten, dryss kjøttsiden med salt og la den ligge i 5-10 minutter.

Skyll av saltet, tørk fisken godt og skjær i porsjonsstykker.

Brun fisken godt på skinnsiden i smør i ca. 5 minutter. Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.

Blåbærsaus

Kok blåbær og kjøttbuljong i ca. 1 time til buljongen får god smak av bærene.

Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.

Saltbakte poteter

Skrubb og tørk potet, og legg dem i en ildfast form med rikelig med havsalt i bunnen.

Dryss salt over potetene og bak i stekeovnen til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.

Børst av overflødig salt før servering.

Kantarellstuing

Skjær kantarell i mindre biter og finhakk sjalottløk, og stek gyllen i smør.

Hell på hvitvin og saften av sitron, og la det koke nesten helt inn.

Tilsett matfløte og la stuingen småkoke til den tykner.

Smak til med salt, pepper og litt sukker.

Rør inn finhakket gressløk før servering.

Server kveiten med blåbærsaus, saltbakte poteter og kantarellstuing.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbudent). Foto: Lauritzen og Westhammer

Ingredienser

4 personer

600 g kveitefilet, med skinn
1 ½ ss salt
1 ss myk stekemargarin

Blåbærsaus
3 dl blåbær
6 dl kjøttbuljong
Saltbakte poteter
12 stk småpoteter
Havsalt

Kantarellstuing
10 stk kantareller
2 stk sjalottløk
1 ss myk stekemargarin
1 dl hvitvin
½  stk sitron
2 dl matfløte
1 ss gressløk, frisk
Salt og pepper
Ev. litt sukker/søtning

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 442 kcal/ 81 kcal
Karbohydrater 19 g/ 3,5 g
Proteiner 32 g/ 6 g
Fett 23 g/ 4,5 g
- hvorav mettet fett 11 g/ 2 g
- enumettet fett 6,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 4 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja