Stekt skrei med spinat og sukkererter

Raskt, enkelt og godt – filet av skrei, torsk eller annen hvit fisk gjør seg nesten selv i stekepannen med selskap av litt smør og sitron. Grønne grønnsaker er nydelig til.

Stekt skrei med spinat og sukkererter

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 348 kcal/ 66 kcal
Karbohydrater 33,5 g/ 6,5 g
Proteiner 43 g/ 8 g
Fett 3 g/ 0,5 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ -
- enumettet fett 1 g/ -
- flerumettet fett 1 g/ -
Kostfiber 6 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Del skreifileten i porsjonsstykker på ca 200 g. Legg stykkene over på en tallerken og dryss over godt med havsalt. La stå i 20-30 minutter.

Kok potetene.

Skyll vekk saltet på fisken og tørk av med litt papir.

Varm en stekepanne og smelt halvparten av margarinen. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned når det slutter å bruse. Krydre med pepper. Stek fiskestykkene i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og knapt gjennomstekt. Klem over sitronsaft rett før servering.

Varm resten av margarinen i en vid panne og fres grønnsakene til de akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen

Ingredienser

800 g skreifilet med skinn
2 ss havsalt
800 g potet
1 pose frisk spinat (250 g)
2 stk vårløk
1 pakke sukkererter (150 g)
2 ss margarin
½ stk sitron
1 ts salt
½ ts kvernet pepper