Suppegryte med asiatisk smak

Suppe kan være uhyre raskt å tilberede. Har du et kvarter til rådighet, kan du lage deg en varmende, mettende og velsmakende suppe. Lager du suppen med buljong eller kraft, renskåret, magert svinekjøtt og fyller på med masse grønnsaker, får du også en mager og næringsrik suppe.

Suppegryte med asiatisk smak

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 107 kcal
Karbohydrater 4 g
Proteiner 18 g
Fett 2 g
- hvorav mettet fett
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Vam rapsolje i en panne eller wok. Tilsett chili og karri og la dette surre litt før kjøttet tilsettes. Fres kjøttet raskt under omrøring og ha over i en kjele. Tilsett vann og buljong og kok opp.

Fres grønnsakene lett i to omganger i pannen/woken og ha over i gryten. Småkoke suppen i ca. 5 minutter og smak ev. til med litt salt.

Serveres med grovbrød.

Næringsberegningene inkluderer ikke grovbrød.

Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

300 g skinkebiff i tynne strimler
½ stk rød chili, finhakket
1 ½ ts karri
1 ½ l vann
3 stk grønnsakbuljong (terning)
3 båt hvitløk , finhakket
½ stk rødløk i tynne strimler
½ stk fennikel i tynne strimler
½ stk rød paprika i tynne strimler
1 stk gulrot i tynne staver
1 skive knollselleri (sellerirot) i små terninger
Ca. 1 ts frisk ingefær, revet
Ev. 1 ts salt