Svinebiff med ruccolasaus

Biff er mat du kan nyte med god samvittighet også på en hverdag. Denne oppskriften er perfekt når du skal lage middag til én, men kan også lages til hele familien.

Svinebiff med ruccolasaus

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 315 kcal
Karbohydrater 5 g
Proteiner 41 g
Fett 14 g
- hvorav mettet fett 5 g
- enumettet fett 6 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Kjør rucculasalat og kesam med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Brun biffen raskt på sterk varme med litt olje, 2-3 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i 3-4 minutter. Krydre tomaten og stek sammen med biffen de siste minuttene.

Server biffen med en lang agurkskive, stekt tomat og rucculasaus.

Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

600 g ytrefilet av svin
1 ss rapsolje
1 ts salt
1 ts pepper

2 stk tomat
1 ts tørket oregano / pizzakrydder
4 skiver slangeagurk, skåret på langs med ostehøvel

Ruccolasaus

1 pk ruccula
1 boks kesam original, 8 %
2 ts malt hvit pepper