Fremgangsmåte

Varm en stekepanne med olje og fres løk, gulrot og hvitløk til det er mykt og blankt. Tilsett karbonadedeig eller annet kjøtt og fres videre til alt er stekt. Dryss over tacokrydder.

Ha i buljong, kikerter, mais og tomater og kok opp.

Senk varmen og la det hele småkoke i 10-15 minutter. Rør ut litt maisenna i vann og spe det inn i suppen under stadig røring. Kok opp på nytt.

Server suppen rykende varm med revet ost og eventuelt tortillachips.

Tips: Har du kjøttrester, mais, tomater eller andre grønnsaker igjen fra tacomiddagen, kan du fint bruke dem i suppen, eller servere dem i skåler ved siden av så alle får ta det de ønsker.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4 personer

1 stk hakket løk
1 stk gulrot i små biter
2 båter finhakket hvitløk
2 ss olje til steking
400 g karbonadedeig
1 pose tacokrydder
1 l kjøttbuljong (utblandet)
1 boks hermetiske kikerter
½ boks hermetiske maiskorn
1 boks hakkede tomater
1 ss maisstivelse (maizena) utblandet i vann
100 g revet ost

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 402,5 kcal/ 66 kcal
Karbohydrater 24,5 g/ 4 g
Proteiner 35,5 g/ 6 g
Fett 16,5 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1 g
- enumettet fett 6,5 g/ 1 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 7,5 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei