Havets skattkiste

Dette er en oppskrift du enkelt kan lage både på grillen og i stekeovnen. Her kan både store og små lage sine egne pakker, akkurat slik de vil ha dem.

Havets skattkiste

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 290 kcal
Karbohydrater 6 g
Proteiner 29 g
Fett 16 g
- hvorav mettet fett 2 g
- enumettet fett 7 g
- flerumettet fett 3,5 g
Kostfiber 3 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger. Vask og rens løk, gulrot og brokkoli.

Skjær løk og gulrot i tynne skiver og del brokkoli i små buketter.

Pensle grillfolien med rapsolje og brett opp kantene til en skål. Legg et utvalg av grønnsaker på folien og ha soyasaus over. Legg fisketerninger over grønnsakene. Brett sammen folien og legg pakkene på varm grill.

La pakkene ligge på grillen i ca. 10 minutter. Åpne pakkene og sjekk at fisken er klar.

Server skattkistene med det tilbehøret du ønsker.

Ønsker du en glutenfri rett kan du bruke glutenfri soyasaus eller andre krydder/urter.

Tips! Du kan også lage Havets skattkiste i stekeovnen. Da bruker du vanlig aluminiumsfolie i stedet for grillfolie. Stek pakkene i stekeovn ved 180 °C til fisken er ferdig. Det tar ca. 12 minutter.


Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

300 g laksefilet, uten skinn og bein
300 g seifilet, uten skinn og bein
1 stk løk
2 stk gulrot
0,5 stk brokkoli
2 ss rapsolje
4 ss soyasaus
4 ark grillfolie