Fremgangsmåte

Bland kokosmelk og fiskesaus i en skål. Legg i strimlet svinekjøtt og la det marinere ca. 15 minutter.

Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. Klem ut appelsinsaft i en skål, kast resten (hvite hinner). Bland inn kokosmelk, fiskesaus, sukker og kajennepepper. Smak til med salt og pepper.

Bland salat, cherrytomater, revet gulrot og appelsinfileter i en bolle. Hell over halvparten av dressingen.

Legg marinerte kjøttstrimler over på et kjøkkenpapir og tørk dem lett. Krydre strimlene med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, og brun kjøttet i små porsjoner.

Anrett thaisalat med strimlet svinekjøtt på tallerkener. Hell over resten av dressingen og ha på et dryss med grovhakket frisk koriander før servering.

Tips! Retten er laktosefri så lenge fiskesausen ikke inneholder gluten. Sjekk gjerne på flaska.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Veslemøy Vråskar 

Ingredienser

4 personer

400 g renskåret svinekjøtt i strimler
1 dl kokosmelk
1 ss fiskesaus (asiatisk)
½ ts salt
½ ts grovkvernet pepper
2 ss olje, til steking

Salat:
Saft og fileter av 2 stk appelsin
1 pk salatmix
1 beger rød cherrytomat , delt i to
1 stk grovrevet gulrot
½ potte grovhakket frisk koriander

Dressing:
1 dl appelsinsaft (fra appelsinene)
5 ss kokosmelk
2 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ss brunt sukker
1 ts kajennepepper
½ ts salt
1⁄4 ts pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 304 kcal/ 78 kcal
Karbohydrater 15 g/ 4 g
Proteiner 25 g/ 6,5 g/
Fett 15 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 7,5 g/ 2 g
- enumettet fett 4 g/ 1 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 4,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei