Tomatsuppe med sellerirot, basilikum og parmesan

En tomatsuppe som det er lett å variere med. Nydelig til kalde vinterdager.

Tomatsuppe med sellerirot, basilikum og parmesan

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 158 kcal/ 41 kcal
Karbohydrater 12 g/ 3 g
Proteiner 6,5 g/ 1,5 g
Fett 8,5 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 4,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,2 g
Kostfiber 3,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Fres finhakket sellerirot i hvitløksolje på middels varme mens du rører i blant, til de mykner litt - det tar ca. 5 minutter.

Ha i hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La småkoke i 10 minutter under lokk, til sellerirotbitene er helt myke og faller fra hverandre.

Kjør stavmikseren oppi gryta til alt er en jevn masse. Bland inn kraften, og varm opp. Smak til med balsamico eddik, sukker, nymalt pepper og eventuelt litt salt.

Servér med parmesan og frisk basilikum. 

Suppen har et lavt innhold av kalorier, så server gjerne suppen med noen av serveringsforslagene under, for å øke næringsinnholdet.

Variasjon:
Hvis du ønsker en mildere suppe, kan du tilsette litt matfløte. Hardkokt egg, krutonger eller grovt brød er godt tilbehør. Tilsetter du hvit fisk og litt sterk chilisaus, har du fiskesuppe med fraspark!

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker

Ingredienser

¼ sellerirot, finhakket
2 ss hvitløksolje
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré
Friske eller tørkede urter som basilikum, persille og oregano (2 ts tørkede, eller en neve friske)
5 dl kraft/buljong (grønnsak, kylling, okse)
1-2 ts balsamicoeddik
1-2 ts sukker
Salt og nymalt pepper
En god neve grovrevet parmesan
Frisk basilikum til servering