Fremgangsmåte
Skjær torsk i serveringsstykker.
Stek torskestykkene i rapsolje på middels varme, i ca. 4 minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av steketiden. Dryss over salt og pepper.
Ratatouille
Finhakk hvitløk og oregano, og skjær paprika, squash og løk i terninger.
Stek grønnsakene rapsolje i 2-3 minutter, og rør inn tomatpuré.
Tilsett hermetiserte tomater og oregano, og la det småkoke i 5 minutter.
Smak til med salt og pepper og server med byggris og sitronbåter.
Næringsberegningen inkluderer ikke byggris.
Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du erstatte byggris med fullkornsris eller linser.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer.
Ingredienser
4 personer
600 g torskefilet, uten skinn og bein 
1 ss rapsolje 
Salt og pepper
Ratatouille
1 fedd hvitløk 
2 ss oregano 
1 stk paprika, gul 
1 squash, grønn 
1 stk løk 
1 ss rapsolje 
140 g tomatpuré 
4 dl hermetiske tomater, grovhakkede 
Salt og pepper
Tilbehør
Byggris 
Sitron
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
| Energi/Kalorier | 267 kcal/ 61 kcal | 
| Karbohydrater | 17 g/ 4 g | 
| Proteiner | 34 g/ 8 g | 
| Fett | 6 g/ 1,5 g | 
| - hvorav mettet fett | 0,5 g/ 0,1 g | 
| - enumettet fett | 3 g/ 0,5 g | 
| - flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g | 
| Kostfiber | 3 g/ 0,8 g | 
Innhold av allergener
| Gluten | Ja | 
| Laktose | Nei | 
Sist endret: , Publisert:
 
            