Fremgangsmåte

Fres løken til den er blank og myk med litt olje, i en dyp stekepanne eller ev. en gryte. Tilsett hvitløk og chili mot slutten og la det surre med.

Tilsett deretter gulrøtter, paprika og squash, som får surre med i et par minutter. Ha i hermetiske tomater og smak sausen til med sukker/ søtning, balsamicoeddik, salt og pepper. La sausen småkoke på lav varme i 10-15 minutter. Etter 5 minutter tilsetter du matfløte. Tilsett finsnittet basilikum helt til slutt.

Del opp den halve squashen på langs, slik at du får brede strimler. Legg dette ut på en tallerken og strø litt salt over. Dette gjør at fuktigheten trekkes ut. La ligge i 5-10 minutter. Tørk av squashen med kjøkkenpapir. Dette skal brukes til å erstatte et lag med lasagneplater.

Rens og skyll spinaten og fres den deretter i litt rapsolje til den så vidt faller sammen. Krydre med salt og pepper. Hell av eventuell væske.

Finn frem en ildfast form, ca. 30 x 20 cm. Legg grønnsakssaus, fyll og lasagneplater lagvis slik: Fordel 1/3 av grønnsakssausen i bunnen av formen og fordel deretter halvparten av spinaten over. Smuldre halvparten av fetaosten over og dekk deretter med ett lag lasagneplater. Gjenta prosedyren en gang til, men denne gangen med squashplater. Avslutt med resten av grønnsakssausen, ett lag til med lasagneplater. Topp det hele med revet ost.

Stek lasagnen ved 200 grader (over- og undervarme) på nederste rille i ca. 30 minutter, til den er gyllen og fin oppå.

Serveres med en enkel grønn salat.

Tips! Retten blir glutenfri ved å erstatte fullkornslasagneplater med glutenfri lasagneplater. Retten blir laktosefri ved å erstatte matfløte med laktosefri matfløte. Mange med laktoseintoleranse tåler hvitost og ost basert på geitemelk. Her er det individuelle forskjeller. Dette må derfor tas stilling til.

 

Foto: Colourbox

Ingredienser

4 personer

1 stor løk, i små terninger
1 ½ ss rapsolje
3-4 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
2 gulrøtter, i tynne staver
1 ½ squash, i halvmåner
1 boks (400 g) hermetiske tomater, hakket
1 dl matfløte eller Vita hjerte'go matfløte
½ ts salt
½ ts sukker eller søtning tilsvarende ½ ts sukker
Ev. 1 ts balsamicoeddik
Nykvernet sort pepper
En neve frisk basilikum, grovt hakket

Fyll

300 g frisk spinat
150 g fetaost
6 lasagneplater, fullkorn
½ squash, skiver på langs (brukes som lasagneplater)
150 g revet hvitost, lett

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 522 kcal/ 91 kcal
Karbohydrater 29 g/ 5,5 g
Proteiner 29 g/ 5 g
Fett 30 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 18 g/ 3 g
- enumettet fett 6 g/ 1 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 8 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja