Wok med kylling og grønnsaker

Det er ikke rart at kyllingwok er populært. Tenk bare på hvor lett det er å variere. Og så smaker det selvfølgelig kjempegodt. I tillegg perfekt å ha med som lunsj dagen etter.

Wok med kylling og grønnsaker

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 364 kcal / 91 kcal
Karbohydrater 27 g / 7 g
Proteiner 41,5 g / 10,5 g
Fett 8 g / 2 g
- hvorav mettet fett 1,5 g / 0,5 g
- enumettet fett 4 g / 1 g
- flerumettet fett 1 g / 0,3 g
Kostfiber 6,5 g / 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell gulrot og kutt opp grønnsaker.

Kok ris som anvist på pakken.

Varm olje i en wokpanne eller en dyp stekepanne. Stek kyllingstrimlene på høy varme i mindre porsjoner og sett til side.

Varm opp olje og fres oppdelte grønnsaker. Tilsett de harde grønnsakene først og sukkererter til sist. Ha deretter i den stekte kyllingen. Tilsett woksaus, vend forsiktig om og varm opp. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Server woken med byggris! 

Tips! I denne retten kan du bytte ut kylling med svinekjøtt, og du kan bruke de grønnsakene du liker best.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 stk kyllingfilet i strimler
2 ss olje til steking
1 ss olje til steking av grønnsaker
1 stk rødløk
3 stk gulrot
½ stk brokkoli
1 pk frisk babymais
½ pk sukkererter
1 pose ferdig woksaus
½ ts salt
¼ ts pepper

Byggris, to poser boil in bag