Wok med svinekjøtt og asiatiske smaker

Wok er raskt og lage og smaker nydelig. Marinerer du kjøttet på forhånd, vil du få enda mer smak på kjøttet. Prøv denne oppskriften med svinekjøtt og friske grønnsaker.

Wok med svinekjøtt og asiatiske smaker

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 229 kcal/ 80 kcal
Karbohydrater 6 g/ 2 g
Proteiner 38 g/13,5 g
Fett 5 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,5 g
- enumettet fett 2,5 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Begynn med marinaden: Bland soya med oystersaus. Press i limesaft. Finhakk chili og tilsett sammen med halvparten av den hakkede korianderen.

Skjær opp kjøttet og ha i marinaden. La trekke en time eller lenger.

Skjær opp grønnsakene.

Varm en wok eller panne med høye kanter på plate til den blir glovarm.

Hell i nøytral olje. Begynn med å steke kjøttet i et par omganger. Ha i grønnsakene, bortsett fra vårløken. Legg i vårløk mot slutten. Dryss på salt og pepper.

La alt steke mens du vender rundt, 3 - 4 min. Rør i litt marinade som saus. Vend godt og stek ferdig ca. 5 min.

Dryss over resten av den friske korianderen.

Server straks.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Tips! Hvis du ønsker å tilføre mer næring til retten, kan du tilsette en boks avskylte hermetiske kikerter eller linser de siste 5 min, eller servere dette oppvarmet ved siden av.

Foto: Colourbox

Ingredienser

600 g svinefilet, biter
1 ss rapsolje
Salt og pepper
3 ss soyasaus
2 ss oysersaus
Saft av ½-1 lime
½ chili, finhakket
4 ss frisk koriander
50 g sukkererter
1 rødløk, strimler
1 rød paprika, strimler
2 vårløk, tynne skiver
3 store champignon, biter