Fremgangsmåte

Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger.

Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle.

Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong. La suppen koke i ca. 10-15 minutter.

Rør inn halvparten av crème fraîche. Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp.

Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser. Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen.

Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen.

Server suppen med resten av créme fraîche og brød ved siden av.

Tips! For å være sikker på at det ikke er gluten i suppa kan det være smart å sjekke om det er gluten i chilipasten. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Esten Borgos

Ingredienser

4 personer

8 stk kamskjell
800 g gresskar
1 stk løk
3 fedd hvitløk
1 ss smør eller margarin 
8 dl lettmelk (ev.erstatte noe av melken med vann)*
2 stk hønsebuljong
2 dl lett crème fraîche, 18 %
1 ts chilipasta
Limesaft
Salt

* Ersattes noe av melken med vann vil blant annet innholdet av karbohydrater reduseres.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 267 kcal/ 51 kcal
Karbohydrater 17 g/ 3,5 g
Proteiner 14 g/ 3 g
Fett 15 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 8,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 4,5 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,2 g
Kostfiber 2 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja