Fremgangsmåte

Skjær laksen i serveringsstykker, pensle med olivenolje og dryss med salt og pepper.

Ha saften av sitron og estragon over laksen.

Grill laksen med skinnsiden ned i ca. 4 minutter, snu den og grill i 2 minutter på den andre siden.

Agurksalat

Skjær agurk i tynne skiver.

Rør søtning/sukker ut i hvitvinseddik, og bland med olivenolje. Smak til med salt og pepper, og bland med agurkskivene.

Potetsalat

Kok potet møre i usaltet vann, avkjøl og skrell.

Del poteten i mindre biter, skjær reddik i skiver, rødløk i strimler og hakk dill.

Ha potet, reddik, rødløk, dill og spinat sammen i en bolle.

Bland sammen lettrømme, majones og revet pepperrot, og smak til.

Ha sausen i bollen med grønnsakene og bland godt sammen.

Server grillet laks med agurksalat og potetsalat ved siden av.

Oppskrift og bilde er  hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Esten Borgos.

Ingredienser

4 personer

600 g laksefilet, med skinn
2 stk sitron
2 ss estragon
1 ss olivenolje
salt og pepper

Agurksalat
1 stk agurk
Litt søtning eller 1 ss sukker
1 ss hvitvinseddik
1 ss olivenolje
Salt og pepper

Potetsalat
500 g potet
5 stk reddik
1 stk rødløk
2 ss dill, frisk
2 dl spinat
2 dl lettrømme
0,5 dl lettmajones
3 ss pepperrot

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 586 kcal/ 117 kcal
Karbohydrater 25 g/ 5 g
Proteiner 35 g/ 7 g
Fett 37 g/ 7,5 g
- hvorav mettet fett 10 g/ 2 g
- enumettet fett 14 g/ 3 g
- flerumettet fett 6 g/ 1,5 g
Kostfiber 4,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja