Grillet makrell med squash og tomat

Nygrillet makrell hører sommeren til, og her er den klassisk smakssatt med salt, pepper og sitron. Grillede grønnsaker med rosmarin gir oppskriften et søtt, eksotisk preg.

Grillet makrell med squash og tomat

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 522 kcal/ 150 kcal
Karbohydrater 4 g/ 1 g
Proteiner 28 g/ 8 g
Fett 43 g/ 12,5 g
- hvorav mettet fett 8,5 g/ 2,5 g
- enumettet fett 17 g/ 5 g
- flerumettet fett 12,5 g/ 4 g
Kostfiber 2 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær makrellfilet i serveringsstykker.

Dryss på salt og pepper, drypp over sitronsaft og pensle godt med olje.

Legg makrellen på grillen og grill i ca. 2 minutter på hver side.

Skjær squash i lange, tynne skiver med ostehøvel eller kniv, og del tomat i to.

Pensle grønnsakene med olje, dryss på rosmarin og grill dem siden av fisken.

Server nygrillet makrell og grønnsaker med potetsalat og eventuelt grovt brød ved siden av.

Tilbehøret inkluderes ikke i næringsberegningene.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Astrid Hals. 

Ingredienser

4 stk makrellfilet (ca. 600 g), fanget om sommer/ høst *
2 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss sitronsaft
2 stk squash, grønn
2 stk tomat
Ca. 2 ss olje
Rosmarin, frisk

* Makrellen er fetest om sommeren og om høsten. Derfor er dette spesifisert.