Fremgangsmåte

Bland sammen det tørre, tilsett smeltet, avkjølt smør, lettmelk, kesam og lettpiskede egg under omrøring.

Bruk gjerne stavmikser eller mixmaster for å få en jevn og fin røre, det er lett for at det glutenfrie melet klumper seg.

La røren svelle i 15 min.

Stekes i smurt vaffeljern og serveres for eksempel med rørte bær og kesam. 

Tips! Du kan også sløyfe Sukrin/søtning. Da kan du bruke vaflene istedetfor brød, til både salt og søtt pålegg.

Ingredienser

Antall 12

200 g grov glutenfri melmix *
100 gram mandelmel**
40 g Sukrin eller søtning etter ønske tilsvarende 40 g sukker
0,5 ts salt
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
20 g smeltet margarin
2 ss kesam
4 egg
6 dl melk
Margarin til steking

* Toro grov glutenfri melmix er brukt i næringsberegningen, men du kan bruke glutenfritt mel etter ønske. Se her for tips om glutenfri meltyper. 

** Du kan droppe mandelmel, og kun bruke glutenfri melmix. Da vil vaflene ha et høyere innhold av karbohydrater (20 g).Vaflene vil i tillegg ha et lavere innhold av kalorier (140 kcal). 

Næringsinnhold per stk/ per 100 gram

Energi/Kalorier 170 kcal/ 174 kcal
Karbohydrater 15 g/ 15 g
Proteiner 6,5 g/ 7 g
Fett 9/ 9 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 2 g
- enumettet fett 4 g/ 4 g
- flerumettet fett 2 g/ 2 g
Kostfiber 2 g/ 2

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja