Grove glutenfrie vafler

Saftige og gode vafler helt uten gluten.

Grove glutenfrie vafler

Næringsinnhold per stk/ per 100 gram

Energi/Kalorier 170 kcal/ 174 kcal
Karbohydrater 15 g/ 15 g
Proteiner 6,5 g/ 7 g
Fett 9/ 9 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 2 g
- enumettet fett 4 g/ 4 g
- flerumettet fett 2 g/ 2 g
Kostfiber 2 g/ 2

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bland sammen det tørre, tilsett smeltet, avkjølt smør, lettmelk, kesam og lettpiskede egg under omrøring.

Bruk gjerne stavmikser eller mixmaster for å få en jevn og fin røre, det er lett for at det glutenfrie melet klumper seg.

La røren svelle i 15 min.

Stekes i smurt vaffeljern og serveres for eksempel med rørte bær og kesam. 

Tips! Du kan også sløyfe Sukrin/søtning. Da kan du bruke vaflene istedetfor brød, til både salt og søtt pålegg.

Ingredienser

200 g grov glutenfri melmix *
100 gram mandelmel**
40 g Sukrin eller søtning etter ønske tilsvarende 40 g sukker
0,5 ts salt
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
20 g smeltet margarin
2 ss kesam
4 egg
6 dl melk
Margarin til steking

* Toro grov glutenfri melmix er brukt i næringsberegningen, men du kan bruke glutenfritt mel etter ønske. Se her for tips om glutenfri meltyper. 

** Du kan droppe mandelmel, og kun bruke glutenfri melmix. Da vil vaflene ha et høyere innhold av karbohydrater (20 g).Vaflene vil i tillegg ha et lavere innhold av kalorier (140 kcal).