Krydret gulrotsuppe med linser

En delikat gulrotsuppe med mange spennende smaker. Passer perfekt både til lunsj, middag og kvelds.

Krydret gulrotsuppe med linser

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 391 kcal/ 65 kcal
Karbohydrater 43 g/ 7 g
Proteiner 19 g/ 3 g
Fett 14 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 5,5 g/ 1 g
- enumettet fett 5 g/ 1 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 9 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Fjern frø og finhakk chiliene. Surr dem i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrø til det lukter krydder. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.

Rens og finhakk løk, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Ha smør i en stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk. Tilsett revet gulrot, spisskummenfrø, chili, røde linser, vann og melk.

Kok opp og la den småkoke i ca 10 minutter eller til de røde linsene er myke. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og chili.

Næringsberegningene er gjort med myk margarin.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no)

Ingredienser

2 stk rød chili
3 ts spisskummenfrø
1 ss smør/myk margarin
1 stk løk
600 g gulrot
2 ss smør /myk margarin
140 g røde linser
5 dl vann
7 dl lettmelk
salt og pepper
½ stk sitron (saft)
2 ss frisk koriander, finhakket
2 dl yoghurt naturell