Nerveplager i hendene?

Behandling

Besvart: 05.03.2016

Spørsmål:

Jeg er en tannlege på 63 år med insulinbehandlet diabetes type 2.

Har vært ganske nummen i fingertuppene på begge hender - minus lillefingrene de siste 2 måneder. Nå er tilstanden betraktelig forverret, og det er vanskelig å utføre behandlinger. Jeg skal opereres ganske snart og jeg er spent på hva dette går ut på. Diagnosen er Carpal tunnelsyndrom. Etter det jeg har fått vite, betyr det at en kan forvente en tids sykemelding. Er det mulig å få svar på hvor lang tid dette kan ta. Hva er det som blir gjort, og hvordan er prognosen?

Svar:

Carpal tunnelsyndrom eller canalis carpi syndrom skyldes at en av nervene til hånden (nervus medianus) ligger i klem i nivå med håndleddet. På dette stedet går nerven under et bånd som kan klemme på nerven. Behandlingen av dette går ut på å spalte dette båndet slik at nerven får bedre plass. Etterhvert vil da nervefunksjonen bedres.

Hvor fort dette går vil avhenge av hvor skadet nerven er. Det er derfor ikke mulig å si noe sikkert om tidsaspektet. Hvis nerven er lite skadet og blodsukkerkontrollen er god, vil prognosen i utgangspunktet være god.

Les mer om Carpal tunnelsyndrom her: http://bit.ly/24I0QCX

Besvart av:

Fastlege, spesialist i allmennmedisin

Fastlege, spesialist i allmennmedisin, Solliklinikken