Fremgangsmåte

En porsjon = 2 stk fiskekaker

Rens grønnsaker og skjær dem i terninger.  Kok dem møre i en kjele med lettsaltet vann. Ta vare på 1 ½ dl av grønnsaksvannet, dette skal brukes videre i sausen. Sil fra resten av kokevannet.

Smelt margarin i en liten kjele, og fres karri noen sekunder i margarinen. Dryss over mel og spe med grønnsaksvann og lettmelk. Rør godt og la sausen småkoke ca. 10 minutter før du tilsetter grønnsaksterningene. Vend til slutt inn hakket persille.

Skjær fiskefilet i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene. La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt.

Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne fiskekaker, ca 8 stk. Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2-3 minutter på hver side. 

Stek potetskiver gylne i en panne med litt margarin.

Server grove fiskekaker med karristuede grønnsaker og stekte poteter.

Tips! For å få en glutenfri rett kan du erstatte hvetemelet med glutenfritt mel. Retten blir laktosefri ved å bruke laktosefri lettmelk og margarin uten melk eller rapsolje. 

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

400 g seifilet
Ca. ½ ts salt
1 ss potetmel
1 dl melk
¼ ts malt hvit pepper
2 ss finsnittet purre
2 ss finhakket løk
1 stk egg
2 ss margarin, til steking

Karristuede grønnsaker

2 skive kålrot
1 stk gulrot
1 stk persillerot eller pastinakk
3 dl vann
½ ts salt
1 ts karri
1 ss margarin
2 ½ ss hvetemel
1 ½ dl grønnsaksvann (fra koking av grønnsaksterninger)
1 ½ dl lettmelk
2 ss finhakket frisk kruspersille

8 stk kokt potet, i skiver

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 319 kcal/ 78 kcal
Karbohydrater 35 g/ 8,5 g
Proteiner 24,5 g/ 6 g
Fett 8 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 0,5 g
- enumettet fett 3 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 5,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja