Fremgangsmåte

Krydre kyllingfileten med salt, pepper og paprikapulver. Stek den i 2 minutter på hver side i middels varm panne. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.

Skrell nederste del av aspargesene. Kok dem i lettsaltet vann i 3-4 minutter til de er knapt møre (avhengig av størrelse). 

Server med lett salat.

Næringsberegningene inkluderer ikke salat. 

Tips! Ønsker du en laktosefri rett kan du bruke laktosefri lettrømme. For å få en glutenfri rett kan du kutte ut corn flakes eller bruke glutenfri corn flakes. 

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

4 stk kyllingfileter
2 ts salt
1 ts pepper
4 ts paprikapulver
2 ss rapsolje til steking
16 stk grønn frisk asparges
4 ss lettrømme
8 ss corn flakes

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 271 kcal/ 110 kcal
Karbohydrater 6 g/ 2,5 g
Proteiner 37 g/ 15 g
Fett 10,5 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 1 g
- enumettet fett 4,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 1 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja