Fremgangsmåte

Kok opp vannet og legg i kjøttet. La koke opp på nytt og skum godt av. Ha i salt, sett på et lokk og la kjøttet trekke på kokepunktet 45 minutter. Rør forsiktig rundt av og til.

Skjær grønnsakene i skiver og la dem koke med kjøttet de siste 10 minuttene under lokk. Pass på å røre foriktig rundt av og til. Sil kraften fra grønnsaker og kjøtt over i en kjele.

Tilsett meljevning i kraften og rør. Ha i sitronsaft og sukker. La sausen tykne. Ha i dill mot slutten. Smak til med salt, pepper og evt. mer sitronsaft.

Server med nykokte poteter.

Bilde og oppskrift er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Astrid Hals

Ingredienser

4 personer

1 kg benfritt grytekjøtt av lam
6 dl vann
1½ ts salt
3 stk gulrot
1 stk persillerot
1 stk blomkål
1 stk purre

Saus:
Ca. 4 ss hvetemel utrørt i litt vann
Ca. 2 ss frisk dill
1 ts salt
½ ts pepper
Saften av 1 stk sitron
1 ts sukker

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 640 kcal/ 110 kcal
Karbohydrater 28 g/ 5 g
Proteiner 52 g/ 9 g
Fett 33,5 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 14,5 g/ 2,5 g
- enumettet fett 12 g/ 2 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 8 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei