Fremgangsmåte
Skjær fisken i store terninger og drypp saft av sitron over. Skjær gulrot i tynne skiver og kål i tynne strimler.
Surr naturris i rapsolje til den er blank, og tilsett gulrot og kål. La det surre i ca. 5 minutter. Det skal ikke bli brunt.
Rør buljongterning ut i kokende vann, hell over risen og la alt småkoke under lokk i ca. 10 minutter.
Ha fisk og erter i suppen, tilsett revet ingefær, soyasaus og pepper, og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Smak til med salt. 
Server suppen rykende varm med brød ved siden av.
Næringsberegningen inkluderer 4 skiver grovbrød (ca.35 gram per skive).
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
500 g torskefilet, uten skinn og bein 
0,5 stk sitron 
1 stk gulrot 
0,25 stk hodekål 
0,5 dl naturris 
2 ss rapsolje 
1 terning fiskebuljong 
1 l vann 
2 dl erter, fryst 
2 ts ingefær, frisk 
4 ss soyasaus 
0,25 ts pepper, hvit 
Salt
Tilbehør
Grovbrød
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
| Energi/Kalorier | 335 kcal/ 58 kcal | 
| Karbohydrater | 30 g/ 5,5 g | 
| Proteiner | 38 g/ 6 g | 
| Fett | 7 g/ 1 g | 
| - hvorav mettet fett | 1 g/ 0,1 g | 
| - enumettet fett | 4 g/ 0,5 g | 
| - flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g | 
| Kostfiber | 7,5 g/ 1 g | 
Innhold av allergener
| Gluten | Ja | 
| Laktose | Nei | 
Sist endret: , Publisert: