Fremgangsmåte

Skrell gulrot og rødbete. Riv først gulrot grovt på et rivjern og ha det i en bolle. Riv deretter rødbete over på en tallerken og sett den til side.

Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin/olje i en varm stekepanne og brun kyllingfileter i 2 minutter på hver side.

Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Legg kyllingfiletene over på en fjøl mens du steker kål. Fres rosenkål raskt i stekepannen til den er mør. Ha den over i bollen sammen med revet gulrot. Bland også inn ingefær, persille, olivenolje og limesaft. Vend inn revet rødbete og smak til med salt og pepper.

Anrett salaten på tallerkener eller et stort fat, legg på kyllingfilet i skiver og smuldre over fetaost.

Rødbeter er veldig fargesterke og vil garantert sette farge på både fingre og fjøl. Bruk derfor engangshansker og legg et ark matpapir på fjøla når du skal skrelle og rive rødbeter.

Tips! Retten blir laktosefri hvis du bruker olje eller margarin uten melk til steking.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen.

Ingredienser

4 personer

4 stk kyllingfilet, à 150 g
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss myk margarin eller olje til steking
3 stk gulrot
1 stk rødbete (eventuelt 2 små)
250 g rosenkål i skiver
1 ts revet frisk ingefær
2 ss grovhakket bladpersille
1 ss olivenolje
Saft av ½ - 1 stk lime
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
50 g fetaost

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 359 kcal/ 107 kcal
Karbohydrater 10 g/ 3 g
Proteiner 42 g/ 11,5 g
Fett 16 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 4,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 7 g/ 2 g
- flerumettet fett 3 g/ 1 g
Kostfiber 5,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja