Fremgangsmåte

Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje (gjerne raps- eller solsikkeolje). Hell på kyllingbuljong, og ha i stjerneanis, sitrongress og revet ingefær. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.

Skrell gulrot og løk. Skjær gulrot i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern eller en ostehøvel til hjelp. Skjær løk i tynne båter.

Riv kalkunkjøttet i mindre biter. Kyllingkjøtt kan også brukes.

Ha gulrotstrimler, løkbåter og kalkun i kraften. Kok opp, og la det småkoke et par minutter til alt er godt og varmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili om du ønsker suppen sterkere.

Suppen kan gjerne serveres med godt, grovt brød til. 
Næringsberegningen er gjort med bruk av rapsolje og skinnfri kalkun. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4 personer

1 stk rød chili
2 båter hvitløk
1 ss olje til steking
1½ l kyllingbuljong (utblandet)
2 stk stjerneanis
½ stk sitrongress, delt i 2
2 ss revet frisk ingefær
2 stk gulrot
1 stk løk i tynne båter
ca. 400 g stekt kalkunkjøtt , gjerne rester

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 216 kcal/ 38 kcal
Karbohydrater 10 g/ 2 g
Proteiner 31,5 g/ 5,5 g
Fett 7 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 1 g/ -
- enumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ -
Kostfiber 2,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei