Fremgangsmåte

Skjær laksen i ca. 1 cm tykke skiver og stek på den ene siden i varm stekepanne i ca. 2 minutter. Dryss over salt og pepper.

Bulgursalat

Kok opp vann med salt, ha i bulgur og la trekke under lokk i 15 minutter. Rør av og til, og avkjøl den når den er ferdig.

Skjær tomatene i båter, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

Skjær agurk i terninger, grovhakk rødløk, og finhakk hvitløk og bladpersille.

Bland alle ingrediensene til salaten.

Server laksen med bulgursalaten.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet) Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 personer

600 g laksefilet, uten skinn og bein
2 ss olje
Salt og pepper

Bulgursalat
3 dl vann
0,5 ts salt
100 g bulgur, tørr
2 stk tomat
0,5 stk agurk
0,5 stk rødløk
1 fedd hvitløk
1 dl bladpersille, frisk
3 ss sitronsaft
3 ss olivenolje
50 g kikerter

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 567 kcal/ 178 kcal
Karbohydrater 21 g/ 6,5 g
Proteiner 35 g/ 11 g
Fett 37,5 g/ 12 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 2 g
- enumettet fett 17,5 g/ 5,5 g
- flerumettet fett 10 g/ 3 g
Kostfiber 4,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei