Fremgangsmåte

Del fiskefileten i biter og ha den i en food-prosessor sammen med saltet. Kjør maskinen til fisken er seig og jevn, det tar bare noen sekunder.

Tilsett lettmelken i en jevn stråle mens maskinen går på full hastighet. Ha til slutt i potetmel og krydder.

Form kakene og stek dem i litt smør ved middels varme i en stekepanne, skru ned varmen og la dem ettersteke til de er gjennomstekte.

Gulrotstuing

Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Kok dem nesten møre.

Lag hvit saus. Smelt smør. Ha i melet under omrøring.

Spe med melken, ca 1/3 om gangen, og kok opp mellom hver gang du sper. Kok sausen ved svak varme i 5–10 minutter og smak til med salt og muskatnøtt.

Tilsett de kokte gulrøttene i sausen og servér med nykokte poteter og seikaker.

Næringsinnholdet inkluderer myk margarin, som kan brukes til steking.

Tips! Retten blir laktosefri hvis du bruker latosefri lettmelk. Margarin og smør inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Dette er individuelt.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Melk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Bård Ek

Ingredienser

4 personer

500 g iskald, fersk seifilet
1 ts salt
1 ½ dl iskald lettmelk
1 ss potetmel
1 krm pepper
2 ss smør/margarin

Gulrotstuing
4 stk gulrot
1 ss smør/ margarin
3 ss hvetemel
4 dl lettmelk
½ ts salt
1 krm malt muskat

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 301 kcal/ 82 kcal
Karbohydrater 18 g/ 5 g
Proteiner 26 g/ 7 g
Fett 13 g/ 3,5 g
- hvorav mettet fett 3,5 g/ 1 g
- enumettet fett 5,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 2,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja