Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C.

Begynn med å surre løk og hvitløk på middels varme i en stekepanne/jerngryte. Tilsett tomatpure og bland dette sammen. Etter 1–2 min. tilsetter du kjøttet og bruner blandingen videre.

Kjør de hakkede tomatene i en blender (eller bruk dem som de er), for de tilsettes kjøtt- og løkblandingen. Ha dette over i en gryte hvis pannen ikke er stor nok. Gi blandingen et oppkok sammen med gulrot, sjampinjong, kidneybønner og
krydderurter. Smak til med salt og pepper. Småkokes mens du lager hvit saus.

Smelt margarinen og rør i melet, spe med melk til du får en jevn hvit saus. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk. Rør i revet ost og smak til med salt og pepper. Skjær squash og aubergine i tynne skiver og stek dem lett i en panne med litt olje.

Legg kjøttsaus, hvit saus og squash/aubergine lagvis i en ildfast form. Til slutt strør du over litt ost.

Stek ved 200 °C i 25–30 min.

Server gjerne med en lett salat.

Tips! Retten blir glutenfri ved å benytte glutenfritt mel.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Ingredienser

4 personer

Kjøttsaus

1 stor løk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
2 ss tomatpure (uten tilsatt salt)
300 g karbonadedeig, svinekjøttdeig eller kyllingkjøttdeig (helst usaltet)
1–2 bokser hakkede tomater
2 dl gulrot, revet
2–3 store sjampinjong, skivet
1 boks kidneybønner
Ferske eller tørre krydderurter (basilikum, oregano)
Salt og pepper

Hvit saus

1 ss flytende margarin
2 ss hvetemel (ev.glutenfritt)
4 dl lettmelk (ev. bytt ut halvparten med vann)
1 dl revet lettost
Salt og pepper
½ squash
½ aubergine
1–2 dl revet ost til å strø over lasagnen

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 398 kcal/ 62 kcal
Karbohydrater 31 g/ 5 g
Proteiner 37 g/ 6 g
Fett 11,5 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 3,5 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,2 g
Kostfiber 9,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja