Fremgangsmåte

Legg fiskekaken i et grovt rundstykke, eller mellom to grovbrødskiver.

Legg i salatblad etter ønske og legg tomatskiver, sylteagurk og kanskje litt løk over fiskekaken. Legg den andre brødhalvdelen over.

Legg gjerne ved en liten drueklase og ½ appelsin. 

En engangspakke med dressing gjør burgeren til en fulltreffer. Lag gjerne dressing selv, ved å blande mager kesam med friske urter, rødløk, pepper og ev litt hvitløk.

Næringsinnholdet inkluderer 1 stk fiskekake (60 g) med 63 % fisk og to skiver grovbrød (80 g).

Tips! Skal retten serveres til en person med cøliaki er det lurt å sjekke at fiskekakene ikke inneholder gluten. Dette kan variere mellom de forskjellige typene.

Oppskriften og bilde er hentet med tillatelse fra godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet).

Ingredienser

1 personer

1 stk fiskekake, minst 60 % fisk eller hjemmelaget
1 stk grovt rundstykke eller to skiver grovbrød
2 stk salatblad
1 stk tomat
3 skiver sylteagurk eller agurk
2 skiver rødløk

1 drueklase
0,5 stk appelsin

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 345 kcal/ 67 kcal
Karbohydrater 49 g/ 9,5 g
Proteiner 20,5 g/ 4 g
Fett 5 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 11 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja