Fremgangsmåte

Skjær torsken i serveringsstykker og dryss over salt.

Skjær purre og paprika i biter, og surr i rapsolje til purren er myk.

Ha i matfløte, smuldre fiskebuljongterning over, rør forsiktig og kok opp.

Rør inn kokosmelk og curry paste, og kok opp.

Ha torskestykkene i panna, legg på lokk og la trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.

Server alene eller med villris ved siden av.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 personer

800 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk purre
1 stk paprika, rød
2 ss rapsolje
2 dl matfløte (gjerne Vita hjertego' matfløte)
1 terning fiskebuljong
2 dl kokosmelk
1 ss curry paste, rød
Salt og pepper etter smak

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 460 kcal/ 115 kcal
Karbohydrater 7 g/ 1,5 g
Proteiner 44 g/ 11 g
Fett 28 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 16 g/ 4 g
- enumettet fett 6 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 3,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja