Fremgangsmåte

Fres løk, selleri og paprika i olje og ha dette i det forstekte paiskallet sammen med brokkoli og potetbiter.

Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell over. Dryss over revet ost.

Stek paien i ovnen på 180 grader C, ca. 40 minutter til paien har fått en gylden farge.

Server den lunken med ruccolasalat til.

Her kan du variere innholdet med de grønnsakene du har. For eksempel med spinat, purre og sjampinjong (som da freses raskt i en varm stekepanne), blader av kinakål, grønnkål eller savoykål (forvelles i et par minutter). Rester av kalkun eller skinke er også ypperlig å bruke i en pai.

Tips! Denne er like god kald som varm og er ypperlig som lunsj også. Hvis du bytter ut melkeproduktene med laktosefritt, blir retten laktosefri. 

Oppskrift er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Getty Images / Elena Gaak

Ingredienser

4 personer

Paibunn:
150 g smør eller margarin
2 dl hvetemel
1 dl grovbakstmel
2 ss vann

Fyll:
2 stk kokte potet i terninger (kan byttes ut)
400 g brokkoli i små buketter
1 stk rød paprika
¼ stk knollselleri (sellerirot) i terninger
1 stk rødløk i ringer
2 ss olje til steking
2½ dl melk
4 stk egg
1 ts salt
½ ts pepper
100 g revet hvitost

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 743 kcal / 156 kcal
Karbohydrater 39,5 g / 8 g
Proteiner 26,5 g / 5,5 g
Fett 50 g / 10,5 g
- hvorav mettet fett 27 g / 5,5 g
- enumettet fett 15 g / 3 g
- flerumettet fett 3 g / 0,5 g
Kostfiber 12 g / 5,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja