Fremgangsmåte

Kok korn etter anvisning på pakken. Ha edamamebønner i en liten kjele, hell på vann til det dekker og kok opp. La bønnene bli gjennomvarme. Hell av kokevannet og sett til side. Rist mandler i tørr stekepanne til de får fin farge.

Riv eller finkutt rødbete og gulrot. Skjær avokado i biter. Finkutt vårløk. Legg alle ingrediensene til salaten i små hauger på et fat.

Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper, hell dressingen over salaten og server.

Tips! Ha i litt mindre bygg, spelt eller annen korn for mindre karbohydrater.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no og er tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

1 ½ dl hel bygg, spelt eller annet matkorn
2 ½ dl edamamebønner (soyabønner)
1 dl grovhakkede mandler
1 stk rødbete
1 stk gulrot
100 g frisk spinat
1 stk middels avokado
2 stk vårløk
½ pk reddikspirer eller andre spirer

Dressing:
3 ss eplecidereddik
2 ss limejuice
2 ss olivenolje
1 ss lønnesirup agevesirup eller honning
1 ts dijonsennep
½ ts salt
½ ts kvernet pepper
1 ss hakket frisk koriander eller mynte

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 573 kcal / 220 kcal
Karbohydrater 35 g / 13,5 g
Proteiner 26,5 g / 10 g
Fett 32 g / 12,5 g
- hvorav mettet fett 4 g / 1,5 g
- enumettet fett 16,5 g / 6,5 g
- flerumettet fett 8 g / 3 g
Kostfiber 17,5 g / 7 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei