Fremgangsmåte

Skjær skallet av appelsin rett innenfor den hvite hinnen. Skjær appelsin i skiver.

Skjær av grove og misfargede deler av fennikel og skjær den i løvtynne skiver.

Fordel ruccola på tallerkener og legg appelsinskiver og fennikel oppå. Legg spekeskinken på toppen. Dryss over valnøttkjerner, parmesan, kvernet pepper og salt. Drypp over litt god olivenolje til slutt.

Oppskrift og bilde er hentet fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

4 personer

200 g spekeskinke (12 skiver)
2 stk appelsin
2 stk fennikel
½ pose ruccula
10 stk valnøttkjerner
100 g flak av parmesan
½ ts kvernet pepper
½ ts salt
4 ss olivenolje (extra virgin)

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 355 kcal/ 145 kcal
Karbohydrater 10 g/ 4 g
Proteiner 20 g/ 8 g
Fett 25 g/ 10,5 g
- hvorav mettet fett 8 g/ 3 g
- enumettet fett 11 g/ 5 g
- flerumettet fett 5 g/ 2 g
Kostfiber 4 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei