Fremgangsmåte

Kok bulgur i 10 minutter, eller etter anvisningen på pakken. Skyll ferdig kokt bulgur i kaldt vann i en sil. Sørg for å få alt vannet bort, press gjerne med en sleiv eller skje.

Vask persille og mynte og rens dem fri for stilker. Finhakk persille, mynte, løk og chili. Skjær tomat i små terninger og bland alle ingrediensene med sitronsaft og olje. Smak til med salt og pepper.

Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt

Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Skjær avokadoen i åtte båter og ta av skallet.

Server biffene sammen med tabbouleh, avokado og gresk yoghurt. 

Tips! Retten blir laktosefri hvis du bruker laktosefri yoghurt. Margarin inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Dette er individuelt.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra MatPrat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen  

Ingredienser

4 personer

4 stk biff av ytrefilet storfe á 150 g
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss margarin til steking

Tabbouleh:
2 dl bulgur
4 dl vann
1 bunt bladpersille
1 potte frisk mynte
½ stk løk
1 stk rød chili
1 stk tomat
1 stk sitron
1 ss olivenolje
1 ts pepper
1 ts salt

1 stk avokado
2 dl gresk yoghurt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 536 kcal/ 115 kcal
Karbohydrater 30 g/ 6,5 g
Proteiner 41 g/ 9 g
Fett 26 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 6,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 14 g/ 3 g
- flerumettet fett 3,5 g/ 1 g
Kostfiber 7 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja