Fremgangsmåte

Kok risen som anvist på pakken.

Stek karbonadedeig sammen med krydder, løk, hvitløk. Ta det ut av pannen og bland inn egg og ris.

Skjær forsiktig toppen av paprikaene og fjern frøene.

Fyll kjøttblandingen i paprikaene og sett dem i en ildfast form med åpningen på topp. Press stilken på toppen slik at paprikaen blir lukket. Stek dem midt i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter.

Tips! Du kan også bruke lik mengde linser istedetfor naturris. Da bør du koke linsene litt på forhånd. Det vil gi et lavere innhold av karbohydrater (20 g KH per porsjon/ 6 g KH per 100 gram).

 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

4 personer

400 g karbonadedeig
1,5 dl naturris
1 stk finhakket løk
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts chilipulver
1 stk egg
8 stk små oransje paprika

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 350 kcal/ 96 kcal
Karbohydrater 29 g/ 9 g
Proteiner 27 g/ 8,5 g
Fett 8 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 1 g
- enumettet fett 3 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 6 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei