Fremgangsmåte

Press frisk sitronsaft i en ildfast form. Tilsett olje, hakket paprika, oregano, salt og kvernet pepper.

Tørk av kyllingfileten og legg den i formen. Snu og vend på kyllingfileten i paprikablandingen og bruk en skje til å fordele noe av paprikaen på toppen.

Sett formen midt i ovnen og la den steke på 180 °C i ca. 20 minutter.

Serveres med byggris eller annet tilbehør etter ønske. Dersom du benytter byggris er ikke retten glutenfri.

 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Veslemøy Vråskar.

Ingredienser

4 personer

4 stk kyllingfilet av 150 g per stk.
2 stk sitron
2 ss solsikkeolje
2 stk finhakket rød paprika
2 ss tørket oregano
2 ts salt
1 ts malt hvit pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 233 kcal/ 86 kcal
Karbohydrater 4,5 g/ 1,5 g
Proteiner 37 g/ 13,5 g
Fett 6,5 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,5 g
- enumettet fett 2 g/ 1g
- flerumettet fett 3,5 g/ 1 g
Kostfiber 3,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei