Fremgangsmåte
Skyll bønnene. Skjær dem i biter, og skjær bort endene. Skrell tomatene og kutt i biter. Finhakk løk og hvitløk.
Sett frem en panne. Surr løk og hvitløk i olivenolje i noen minutter på middels varme. Tilsett tomatpuré, og surr i ett minutt.
Tilsett øvrige ingredienser, og la bønnene trekke i omtrent 20-25 minutter. Husk å røre om noen ganger i koketiden. Smak til med salt og pepper etter eget ønske.
La retten hvile i minst 15 minutter før servering.
Denne retten kan nytes som den er, eller servers sammen med bulgur eller ris.
NB: Næringsberegningen er gjort uten bulgur/ris.
Afiyet olsun (bon appetitt på tyrkisk)!
Ingredienser
3 personer
500 g snittebønner
1 mellomstor løk, finhakket
1 hvitløksbåt, finhakket
½ ss tomatpuré, kan sløyfes
2 mellomstore tomater, kuttet
2-3 ss olivenolje
1 ts salt, smak til
1 ts pepper, smak til
½ dl vann
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
| Energi/Kalorier | 184 kcal/ 55 kcal |
| Karbohydrater | 13,5 g/ 4 g |
| Proteiner | 5 g/1,5 g |
| Fett | 10 g/ 3 g |
| - hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
| - enumettet fett | 7,5 g/ 2 g |
| - flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
| Kostfiber | 8 g/ 2 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: