Fremgangsmåte

Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili og ha det i en hurtigmikser sammen med tomatpuré, koriander, spisskummen og olje og kjør det til en jevn pasta. 

Skjær kyllingkjøttet i biter.

Varm en stekepanne med høye kanter og tilsett krydderpastaen. Fres i 3 minutter under stadig røring. Tilsett kyllingbiter og fres videre i 3 minutter til kyllingen har skiftet farge.

Tilsett kokosmelk og hønsebuljong. Kok opp og senk varmen. La alt småkoke i 5 minutter.

Kutt søtpotet i biter på størrelse med kyllingbitene og ha dem i gryten. Kok videre i ca. 10 minutter, til søtpotetene er møre. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.

Rens aspargesbønner og bland dem i gryten noen minutter før servering. Dryss over grovhakket mynte og persille.

Server med godt grovt brød.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4 personer

1 stk løk
3 båter hvitløk
50 g frisk ingefær
1 stk rød chili
3 ss tomatpuré
1 ss malt koriander
1 ss malt spisskummen
1⁄2 dl olivenolje
600 g kylling lårfilet
4 dl kokosmelk
2 dl hønsebuljong (utblandet)
700 g søtpotet
1 ts salt
1⁄2 ts kvernet pepper
200 g aspargesbønner
1⁄2 potte frisk mynte
1⁄2 potte hakket frisk koriander

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 682 kcal/ 116 kcal
Karbohydrater 34 g/ 6 g
Proteiner 34 g/ 11 g
Fett 43 g/ 7,5 g
- hvorav mettet fett 23 g/ 4 g
- enumettet fett 14 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 3,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 9 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei