Fremgangsmåte

Skjær kyllingfilet i biter. Brun dem i flere omganger i en gryte med olje. Fres finhakket løk og chili sammen med spisskummen et par minutter, og ha kyllingbitene tilbake i gryta. Ha i hermetisk tomat og skylte kikerter, la det småkoke i 5 minutter.

Tilsett spinat. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Server gryten med grove rundstykker.

Næringsberegningene inkluderer ikke rundstykker og er med rapsolje.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet).

 

Ingredienser

4 personer

4 stk kyllingfilet
1 stk finhakket løk
1 ts finhakket rød chili
½ ts spisskummenfrø
1 ss olje
2 boks hermetiske tomater med hvitløk
1 boks hermetiske kikerter
250 g frisk spinat
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts sukker

4 stk grove rundstykker

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 375 kcal/ 67 kcal
Karbohydrater 25 g/ 4,5 g
Proteiner 47 g/ 8,5 g
Fett 7 g/ 1,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,2 g
- enumettet fett 3 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 3 g/ 0,5 g
Kostfiber 11 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei