Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 225°C.
Skjær torsken i serveringsstykker, tomat og squash i skiver, purre i ringer og brokkoli i små buketter.
Smør en ildfast form og legg skiver av squash og tomater i formen. Dryss litt salt over.
Forvell purre og brokkoli i et minutt i kokende vann. Hell av vannet og legg grønnsakene i formen.
Legg fisken over grønnsakene. Tilsett vannet, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.
Bak formen midt i ovnen til den er ferdig - ca. 15 minutter.
Fjern folien, sett varmen opp til 250°C og dryss ost over fisken.
La formen stå i ovnen til osten begynner å smelte og får farge.
Server formen med linser, kikerter eller kokte poteter.
TIps! Margarin og smør inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Tåles margarin/smøt kan retten anses som laktosefri.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Morten Brun
Ingredienser
4 personer
600 g lettsaltet torsk
2 stk tomat
½ stk grønn squash
1 stk purre
150 g brokkoli
Grovmalt pepper
Ev. litt frisk dill
1 ss smør eller margarin
3 ss vann
100 g revet hvitost
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
| Energi/Kalorier | 272 kcal/ 76 kcal |
| Karbohydrater | 4,5 g/ 1 g |
| Proteiner | 37 g/ 10,5 g |
| Fett | 11 g/ 3 g |
| - hvorav mettet fett | 5 g/ 1,5 g |
| - enumettet fett | 3 g/ 1 g |
| - flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
| Kostfiber | 3,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: