Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225°C.

Skjær torsken i serveringsstykker, tomat og squash i skiver, purre i ringer og brokkoli i små buketter.

Smør en ildfast form og legg skiver av squash og tomater i formen. Dryss litt salt over.

Forvell purre og brokkoli i et minutt i kokende vann. Hell av vannet og legg grønnsakene i formen.

Legg fisken over grønnsakene. Tilsett vannet, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.

Bak formen midt i ovnen til den er ferdig - ca. 15 minutter.

Fjern folien, sett varmen opp til 250°C og dryss ost over fisken.

La formen stå i ovnen til osten begynner å smelte og får farge.

Server formen med linser, kikerter eller kokte poteter.

TIps! Margarin og smør inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Tåles margarin/smøt kan retten anses som laktosefri.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Morten Brun

Ingredienser

4 personer

600 g lettsaltet torsk
2 stk tomat
½ stk grønn squash
1 stk purre
150 g brokkoli
Grovmalt pepper
Ev. litt frisk dill
1 ss smør eller margarin
3 ss vann
100 g revet hvitost

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 272 kcal/ 76 kcal
Karbohydrater 4,5 g/ 1 g
Proteiner 37 g/ 10,5 g
Fett 11 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 3 g/ 1 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 3,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja